Oxelösund

zaterdag 23 juni:

Eindelijk is de harde zuidwestenwind weg en kunnen we verder. Het is wel koud, Voor het eerst thermo ondergoed aangedaan. We starten zeilend, maar al snel is de vaart eruit en gaat de motor toch maar weer aan. IMG_20180624_102642Op de hoek bij Landsoort zien we nog een zeehond. Deze keer weten we het zeker. Tijdens de vorige reis in 2013 hebben we geen enkele zeehond gezien en nu al vijf keer.

We kunnen daarna voor een deel weer zeilen maar vooral het eerste stuk, maar later toch nog wind op de kop. Gelukkig niet veel golven. Halverwege komen we op een route die we de heenweg ook genomen hebben en dan kunnen we weer stukken zeilen. Dit is het IMG_20180624_110951grootste stuk dat we zowel heen als terug varen. Voor de overige stukken hebben we steeds andere routes kunnen nemen.

In de middag komen we in Oxelösund aan. Op tijd voor Sebas om formule 1 kwalificatie te kijken. De gasthaven is dan nog bijna leeg, we gaan aan een boei liggen. Later komen er toch nog meer boten bij dan we nog verwachten. In de haven zelf gaven ze aan dat het seizoen nog niet echt begonnen was. Maar ja, midzomer is toch het begin van het seizoen dachten wij. Nadat het laatste wasje droog is gaan we nog even naar de supermarkt, ICA. Prima te lopen en erg groot.

’s Avonds kopen we online het ticket voor het Göta kanaal. Daar willen we maandag de eerste sluizen van door.

reacties