op transport

We zijn weer een stapje dichterbij ons vertrek. Om ca. 8:00 kwam van de Wetering Transport onze Rana laden voor transport naar Koper – Slovenie. We moesten eerst de de mast nog van de bok afhalen, anders kon ze niet naar de kraan gereden worden. De mast was toch iets langer dan we dachten waardoor het erg krap werd om hem onder de boot op de trailer te leggen. Hij stak een redelijk stukje uit :-( Wat zullen we doen? Op de trailer laten liggen of bovenop de boot vastbinden? Het werd toch bovenop de boot.

Om ca. 9:30 was de Rana aan de beurt bij de kraan en kon ze op de trailer geladen worden. Dit ging redelijk vlot. Om 10:00 stond ze er op en lag de mast ook al op het dek. Nog niet vastgesjord, maar zo we konden in ieder geval naar een rustig plekje op de parkeerplaats rijden om alles goed vast te binden. 4 Zware spanbanden voor de boot zelf en ook nog eens 4 kleinere om de mast op de dek vast te binden. Om 11:00 waren we klaar en kon de chauffeur richting Loosdrecht vertrekken om nog een sloep te laden voor transport naar Italië.

Laden Rana weergegeven Zondagavond begint de chauffeur te rijden en zal dan waarschijnlijk dinsdagavond in Koper aankomen. Dan wordt de Rana woensdag 8 april van de trailer op een bok op de kant gezet. Dan moet ze nog een klein weekje wachten voordat ze weer te water gaat.

reacties

3 Comments to “op transport”

 1. Eric Bosten 5 april 2009 at 23:30 #

  Ha die Sebastiaan,

  Dat is alweer jaren geleden. Leuk dat ik een mailtje kreeg.

  Wat stoer van jullie om zo’n reis te gaan maken! Het roept weer allerlei herinneringen op aan onze camperreis, ergens lang geleden in 2000 :-) Ik ga zeker jullie site in de gaten houden.

  Heel veel plezier komende maanden. Doe maar heel veel indrukken op en geniet met volle teugen. Wij hebben van ons avontuur na terugkomst letterlijk jaren kunnen nagenieten.

  Gr. Eric Bosten

 2. Petra 13 april 2009 at 10:20 #

  Hoi Hilda en Sebas,

  Jullie zitten nu in het vliegtuig(je) dus, de reis is begonnen!
  Wil jullie nogmaals een goede reis toewensen met veel mooie avonturen.
  Veel succes!!!

  Pieter en Petra.

 3. Pieter en Rosanne 13 april 2009 at 10:39 #

  Bon voyage ! We wensen jullie een geweldige reiservaring. De reis is belangrijker dan het doel zoals de Zenmensen zeggen. Nou ja weet niet of dat waar is maar in ieder geval geniet ervan !

  Groeten,

  Pieter, Rosanne en Ciska


Reageer