boot geïnspecteerd, opstapper gezocht

DSC04044vrijdag 26 juli – Rond negen uur wordt de boot klaargemaakt om uit het water te gaan. We gaan ervan uit dat hij op de kant komt te staan om te drogen voor reparatie van polyester. Maar als de boot eruit is en de schade geïnspecteerd hebben we een meevaller. Het polyester is niet geraakt en ook niet gescheurd voor zover wij kunnen zien en aan de kiel is behalve een hap uit de punt en een aantal butsen aan de onderkant ook niet heel veel te zien. De conclusie van de werf is dat er aan de buitenkant geen reparatie plaats hoeft te vinden. Van binnenuit worden de kielbouten aangedraaid voor zover mogelijk en de motor moet opnieuw uitgelijnd worden. Door de klap stond die niet helemaal meer op zijn plek. Wat er nog lekt is zo weinig dat het geen kwaad kan volgens de werf en er is geen reden te verwachten dat het probleem groter wordt zeggen ze.

DSC04046De foto’s worden naar de schade-expert in Nederland gestuurd, omdat we vanwege de verzekering zijn instemming moeten hebben over wat er wel en niet gebeurt is. Om half zes krijgen we die binnen. Dat is te laat om de financiële afwikkeling nog te regelen, dat moet tot maandag wachten. Dan zien we weer verder. Intussen proberen we een oplossing te vinden om de boot naar Nederland te krijgen, want ondanks de conclusie van de experts houdt Hilda het voorlopig voor gezien wat zeilen betreft.

We zijn dus op zoek naar een opstapper met de nodige ervaring, die een stuk mee wil varen vanaf Stockholm. We verwachten dat Sebastiaan het schip daar uiterlijk 3 augustus aan zal meren. De oversteek van de Aland eilanden naar Stockholm vaart hij solo, samen met de Hanita en de Shearwater. Twee andere schepen die mee vaarden met de St. Petersburgtocht.

reacties

2 Comments to “boot geïnspecteerd, opstapper gezocht”

 1. Frank 28 juli 2013 at 07:08 #

  Hallo Sebas en Hllda.
  Ik lees net jullie laatste verslagen. Wat een pech dit jaar! Ik leef met jullie mee. Denk maar, als je alles hebt gehad kan het alleen maar beter gaan. Mooie site overigens. Als je mij een mail stuurt kan ik wat foto’s sturen.
  Behouden vaart!

 2. Willem van der Woude 29 juli 2013 at 16:42 #

  Ahoi Sebas en Hilda,

  Het ging zo mooi maar ook dit kan bij een avontuur horen. Het is slechts materiaal jullie mankeren niets dat is het belangrijkste.

  Hartelijke groeten Willem en Lida


Reageer