proefvaart weekje

Zaterdag 24 mei – zaterdag 31 mei. We hebben dit jaar nog niet echt de tijd gehad om te gaan varen. Mede ook omdat ons schip nog bij de Flevomarina lag omdat ze een olielekkage aan de motor niet goed opgelost hadden. Ze willen dit echter niet repareren en willen het dan op een rechtszaak aan laten komen. En dit terwijl het uiteindelijk om 1-1,5 manuur werk gaat. We willen helemaal niets meer met de Flevomarina te maken hebben aangezien dit al de 3de reparatie is die ze slecht uitgevoerd hebben waarvan er eentje in het kaliber…vergeten om de moeren  van de remmen van je auto goed vast te draaien en die lopen er nu af. Lekker als je met 120 km/u op de snelweg rijdt. We gaan dit jaar dan ook in een andere haven liggen.

Maar nu is het dan eindelijk zover en kunnen we voor het eerst het water op na de aanvaring vorig jaar met de rots in Finland. Dit vind Hilda wel even spannend en we doen het dan ook rustig aan. Zaterdag pakken we de boot helemaal in en checken alles nog een keertje. Zondag gaan de lijnen dan echt los en varen we naar Enkhuizen. Maandag rechtend het de hele dag en zowel Hilda als Sebastiaan hebben nog wat werkt te doen. We blijven dan ook een dagje liggen. Just an other day at the office. Dinsdag wordt het weer is iets beter en varen we IMG_20140529_134618naar Hoorn. Daar zijn we al een paar jaar niet meer geweest en is dus wel weer eens leuk. Helaas begint het woensdag weer te regenen en houdt het maar niet op. Woensdag blijven we dan ook weer liggen. Donderdagochtend komt Jan-Willem een paar dagen aan boord en het regent nog steeds. In de middag zou het echter droog moeten gaan worden. Er staat nu echter wel een redelijke wind. Jan-Willem en Sebastiaan varen naar Muiden en Hilda gaat met de trein. Ze vind het te hard waaien en is nog niet gewend. Na 3 uurtjes varen zijn we er. Hilda is er al en heeft al een ligplaats geregeld.

Vrijdag varen we met z’n drieën vanuit Muiden weer terug naar Hoorn, omdat daar de auto van JW staat. Het is een mooie dag en er staat niet zo veel wind. We doen er nu dan ook ca. 5 uur over. Voor zaterdag voorspellen ze echter ookKnipsel weer een mooie dag en JW hoeft zijn zoontje niet op te halen en blijft dus nog een dag. Zaterdag varen we terug naar Lelystad. Er staat niet zoveel wind, maar we weten er toch nog 3-4 knp bootsnelheid uit te persen. Na 2 uurtjes varen is de wind echter op en gaat de motor aan…totdat we ca. 5 nm voor Lelystad zijn en er weer wat wind komt. De motor kan weer uit. Zon en wind…wat wil je nog meer! Het einde van een eerste weekje varen sluiten we af met een drankje inde haven.

reacties

One Comment to “proefvaart weekje”

  1. Willem en Lida 30 juli 2014 at 22:02 #

    Het vertrouwen terug krijgen moet toch zijn tijd hebben maar weet zeker dat het goed komt.
    Hartelijke groeten vanuit Kopenhagen

    Willem en Lida


Reageer