Naar Denemarken – Gilleleje

Woensdag 25 juli:

De voorspellingen geven geen wind, maar in Torekov blijven is ook een beetje zonde. Veel te IMG_20180725_110434 (1)warm daar. We steken over naar Gillilje in Denemarken en verlaten daarmee na 2 maanden Zweden. De Zweedse gastland vlag wordt verwisseld naar de Deense. Denemarken here we come. Onderweg is er zoals voorspeld inderdaad geen wind en het water is bijna spiegelglad. Zo hebben we heel veel bruinvissen gespot en waarachtig een verdwaalde zeehond (helaas geen foto).

In Gillelje is het enorm druk. Het is 13u en de haven ligt al ongeveer vol. We gaan helemaal in het noorden langszij liggen. Daar hebben we hopelijk wat verkoeling van het zeebriesje. Wel liggen we hier heel ver weg van alles, maar dat IMG_20180725_205230was de vorige keer (2016) ook al zo. We hebben niet echt iets van de winkel nodig en het is zoals gezegd te warm om iets te doen. s’Avonds begint de wind flink aan te trekken uit het noorden waardoor de golven precies de ingang van de haven binnenkomen. En dan liggen wij in het begin van de haven niet geweldig. Ook liggen we als 2de boot van de 3 naast elkaar. Het wordt een tumulte nacht met weinig slaap (fitbit heeft maar 2 uurtjes gemeten) door met name de fenders die tegen de boten aanschuren wat erg veel lawaai maakt.

IMG_20180725_204038

reacties