Torekov

Dinsdag 24 juli:

Op dinsdag vertrekken we rond 6:30 aangezien we beide al wakker zijn door de 2 achter-buurboten die al op 6:00 vertrekken. Hiervoor moeten wij vervolgens weer onze 2 buurboten wakker “trommelen” …maar dat hadden we de avond van te voren al aan ze laten weten dat dit tot de mogelijkheden behoorde. Geen probleem. (zie foto vorige post)

Het weer is goed en de stroming hebben we zo nog een stuk langer mee. Er staat meer wind dan we IMG_20180724_112511_thumbverwacht hadden en uiteindelijk kunnen we de eerste 30 mijl zeilen met 5-6 knp snelheid. Daarna houdt het wel een beetje op met de wind en gaat de motor erbij aan. Op zee is het goed uit te houden met de temperatuur. In Torekov is het echter erg warm. Maar gelukkig liggen we naast een gebouwtje waardoor we aan het eind van de middag al schaduw op de boot krijgen. Dat voelt meteen een stuk koeler.

Verder is het in Torekov zo toeristisch dat je allemaal mensen in badjas ziet lopen en fietsen en zelfs auto rijden. En dat vinden ze daar heel normaal.

IMG_20180724_181134_thumb[2]

reacties