Hundested – Odden havn – Oer

Zondag 29 juli – dinsdag 31 juli

De volgende ochtend gaan we rond half acht weg. De boot naast ons wil ook weg. Zij hebben ook niet kunnen slapen en gaan verliggen. Wij varen naar Hundested en komen daar al vroeg aan. We zijn hier 2 jaar geleden ook al geweest, maar kunnen ons de haven totaal niet meer voor de geest halen. Eenmaal in de haven begint het langzaam toch te dagen en herkennen we het weer. We gaan in een box liggen en blijven een paar dagen. Niet zo zeer door de wind maar omdat de afstanden groot zijn en we niet goed weten waar we heen moeten. Odden havn is de volgende haven en als je verder wilt dan is dat meteen meer dan 40 mijl en dan ben je niet eens zeker van een plekje. Voor de nacht is slechter weer voorspeld en daar hebben we geen zin in. We wachten tot het slechtste weer voorbij is en vetrekken zondag naar Odden havn. Einde van de middag komt een Duitser naast ons liggen, die vooral alleen aan zichzelf denkt. We krijgen wat gesteggel over de manier hoe hij ligt. Uiteindelijk gaat hij nog een stuk vooruit en ligt hij naar ons idee goed genoeg.

Dan de vragen wat doen we morgen. Uiteindelijk kiezen we voor Oer. Een haven IMG_20180730_210302die van zee gescheiden is door een sluisje. Daar blijkt heel veel plaats te zijn. De haven hoort bij een Landal vakantiepark en als we aankomen komt het wat triest over, erg stil voor het hoogseizoen. Midden in hoogseizoen, lijkt het uitgestorven. In de middag komen er steeds meer boten bij (haven is nog steeds half leeg) en ook meer bewoonde huisjes en valt het wel mee. We blijven nog een dagje liggen, het is ook wel erg rustig en geen golven van de zee.

Het is nog steeds erg warm en we zijn niet heel actief bezig, vooral luieren in de schaduw.

reacties