schoonmaken…:-(

maandag 22 juni / dinsdag 23 juni:
Wegens het slechte / onstabiele weer blijven we nog even in Salerno liggen. Gelukkig is het gisteren en vandaag een stuk koeler en dat maakt het wat aangenamer. En al helemaal als je iets moet doen…klussen…we hadden gisteren namelijk 2 problemen. ‘s Ochtend kwamen we er achter dat de drinkwatertank gereinigd/gedesinfecteerd moest worden omdat er “schimmel” in gekomen is. Nu gebruiken we het water niet om te drinken, alleen maar om te koken en af te wassen, maar  toch. Ook voegen we al spul toe aan het water tegen bederven. Het zou dan 3 maanden houdbaar moeten zijn.  Hmmmm…We hadden juist in Maratea de tank eens helemaal geleegd en opnieuw gevuld. Juist om weer helemaal schoon te zijn. Waarschijnlijk was het water daar al enigszins bedorven en met de hoge temperaturen van afgelopen dagen (>30 graden in de boot) kunnen de bacteriën lekker groeien. Hopelijk is de drinkwatertank nu weer schoon.
Het tweede probleem was nog minder leuk. Hier in de haven zijn geen toiletten en daarom maken we gebruik van onze boordtoilet. Het is natuurlijk niet zo fris om dat zo maar in de haven naar buiten te lozen, en daarom komt het netjes in onze vuilwatertank. Deze is echter maar 30 liter. Als we zuinig aan doen is dit voldoende voor ca. 4 dagen. Gisteravond zaten we echter al nokkie vol. Er is zelfs een klein beetje uit gelopen in de bakskist :-( Dat werd dus flink schoonmaken. Een voordeel…onze bakskist is nog nooit zo schoon geweest als nu ;-)

reacties

3 Comments to “schoonmaken…:-(”

 1. Pieter Hemels 23 juni 2009 at 16:07 #

  he directeur & directrice! Hebben jullie het goed daar? Als ik hoor dat je je vuilwatertank moet schrobben kan ik me goed voorstellen dat je je werk mist. Nou, we houden een plekje voor je vrij hoor. Technology is al weken bezig alle k-klussen voor je op de sparen… Over k-klussen: afgelopen weekend moest ik met TDL naar de VOR in Stokholm. Tjas, jij was er niet. We hebben overgiens ook kaarten gewonnen voor St Petersburg omdat we de gaterace hebben gewonnen (was je ook niet?). En, het slechtste nieuws: wij zijn in de pro-am tweede geworden. We vonden het voor Bouwe zielig als hij niet zou winnen, vandaar.

  Ik wens jullie een absolute toptijd toe en blijf er iets moois van maken!

  Groet,
  P.

 2. pa 24 juni 2009 at 09:53 #

  Hoi Bas & Hilda,
  de schoonwatertank krijg je niet schoon door te spoelen, ook in de leidingen worden zo niet schoon, je zult echt de tank moeten vullen met schoonwater met ongeveer 1 kopje chloor oer 100 liter dit ook door de leidingen en kraan sploelen een aantal uren leten staan en dan met azijn de chloor wegespoelen maar dat wwet jij als geen ander. anders blijft je instalatie smerig je kunt het ook zien aan vlokken en troebelheid in het kraan water.
  verder veel plezier samen en jullie hebben denk ik geluk gehad wat het weer betreft want wij horen dat het weer erg slecht is geweets in italie.
  gr. pa

 3. Dominique 24 juni 2009 at 18:07 #

  Hoi Sebas en Hilda,

  gelukkig hebben jullie geen last gehad van het noodweer…. Hier is het nu ook weer lekker warm (25 graden) kinderen zijn de hele middag buiten in de zandbak e.d. geweest en zijn nu samen in bad om te ontzanden en haartjes wassen.

  Geniet er lekker van! Volgende bestemming richting Rome?

  groetjes Dominique en Er en de rest


Reageer