centrum st. Petersburg

dinsdag 2, woendag3 en donderdag 4 juli – Dinsdag staat een rondrit door het centrum gepland. De bussen zijn oud en omdat de microfoon niet werkt worden nieuwe bussen geregeld. Dat duurt twee uur, maar dan hebben we wel ook airco in de bus. Dat is prettig, wanDSC03772t het is erg warm hier. Tijdens de rondrit zien we al veel van de mooie bezienswaardigheden hier. Wat opvalt is dat ze bijna allemaal een laag bladgoud hebben op een torentje of dergelijke. Volgens de gids is er een gebouw waar 100 kilo goud over zit. Het goud komt uit Rusland zelf, dus dat hebben ze niet hoeven kopen.

Woensdag gaan we zelf op pad. Eerst op zoek naar een supermarkt omdat we niet veel eten meer hebben. Dat is een hele uitdaging, want ze zitten goed verstopt. Aan de buitenkant zie je vaak niet goed, dat het een supermarkt is. We vinden er verschillende, maar allemaal erg klein en vlees kopen is lastig. Dan naar het centrum met de metro. Voor dat je het weet heb je kilometers gelopen. Het is een mooie stad om in te lopen, ook al is het weer erg warm.

DSC03807Donderdag staat een rondleiding in de Hermitage gepland. We worden hartelijke ontvangen in het theater van de Hermitage, omdat bijna iedereen vriend van de Hermitage geworden is. Dat is aan te raden als je hier naar toe gaat, omdat je dan gratis naar binnen kunt en als je een kaartje moet kopen, moet je rekening houden met een wachttijd van een tot twee uur is. Na vier uur hebben we genoeg kunst gezien en gaan weer de stad in. We weten nu al redelijk goed de weg, dat maakt het makkelijker. We kopen toch ook nog maar een sim-kaart voor internet, omdat het omgerekend maar 5 euro kost. Gisteren was het niet gelukt omdat we ons paspoort niet bij hadden. Over het weer hoeven we niet te klagen, want het is weer warm. Of misschien te warm.

reacties

3 Comments to “centrum st. Petersburg”

 1. leo 5 juli 2013 at 08:44 #

  Dat van de winkels is heel herkenbaar altijd ff zoeken. Miss dat er ergens een markt is dan heb je alles bij elkaar. Sterkte :) maar fijn dat het goed weer is ;)

 2. dominique 5 juli 2013 at 09:34 #

  Ach ja, heel anders natuurlijk dan bijna 20 jaar geleden… en jullie hebben warm weer! Geniet er lekker van, ben benieuwd naar de foto’s,

  groetjes Dominique

 3. Hilda 8 juli 2013 at 07:59 #

  Ja, we worden oud, niet alles is meer zoals het was. Voor st Petersburg is dat in positieve zin :-)


Reageer