De kleine Belt

Vrijdag 3 augustus – zondag 5 augustus

Van Julesminde gaan we naar Middelfart. We moeten rekening houden met stroming tot 2 knopen . Als we die mee willen hebben, dan is het weer vroeg opstaan. Met het warme weer zijn we toch vroeg wakker, dus dat is niet echt een probleem. Onderweg zien we weer veel bruinvissen. Het is vlak water, dus elk IMG_20180803_093510vinnetje zie je er boven uit steken. We hebben de stroming nog mee tot de laatste bocht naar de haven. Dan is de stroming al gedraaid.

In Middelfart blijken we al eerder gelegen te hebben (2010), maar konden we ons ook niet echt meer herinneren. Prima haven, maar erg ver lopen naar het sanitair (1700 stappen heen en terug ;-) ) en voor de supermarkt hebben we de fietsen weer eens gepakt. Een Belg vraagt ons nog of je door Amsterdam kunt vragen. Hij was bang dat als hij het IJsselmeer opging naar Amsterdam maar er niet door kon en zo er boven langs dan toch weer uit moest. Dat is dus niet het geval. We dachten eerst dat hij het vroeg ivm de gesloten bruggen door de warmte, maar daar wist hij helemaal iets van en de staande mastroute door Amsterdam was ook niet de bedoeling.

Dan weer de vraag waar gaan we morgen naar toe. We kiezen voor Arosund. De kans is groot dat we een dag blijven liggen en daar liggen we aan hoger wal en de haven schijnt best goed te zijn. Eventuele supermarkt is op en camping op 1,5 km. In Aro hebben we al eens gelegen en daar was eigenlijk niets, behalve een snackbar met wat extra’s.

En Arosund is het geworden, met wat regen onderweg. In de haven is alles prima geregeld, inclusief keuken en grote ruimte voor de zeilers vooIMG_20180804_084412r als het slecht weer is of om te eten. In de campingwinkel heeft best een goed assortiment. Het enige was dat toen we aankwamen hij dicht was. Gelukkig hoefden we maar tien minuten te wachten voordat hij openging (14u).

De wind neemt later op de dag toe en we hebben ineens wat verkoeling. De volgende dag blijven we liggen en de temperatuur is lekker. We helpen op zondag nog een motorbootje dat achter ons ligt met pech. Hij kan alleen nog achteruit varen. Hij gaat op de trailer, einde vakantie voor hen. Jammer.

reacties