12 holes baantje lopen

Donderdag 14 juni

We blijven liggen in Norrtälje. We hebben eens een ander dagprogramma. Vlakbij (8,5 km) is een golfbaan en we gaan 12-holes lopen. Op google lijkt de route redelijk vlak maar in praktijk zijn het toch vele klimmetjes na elkaar, puf puf. Op de 20180614_141752golfbaan is het druk vanwege een competitie op de 18-hole baan. Daar hebben we verder geen last van. De baan ligt er helaas enigszins troosteloos bij. Alleen de green is groen en de rest is dor, hard en bruin. Toch hebben we het naar ons zin en is het een leuke baan om te lopen. We doen er drie en een half uur over en dan zijn we rond.

Op de golfbaan zijn ze een beetje wanhopig, want over twee weken is het water op (dat ze gebruiken voor het sproeien) en als het niet regent betekent dat het einde van de golfbaan voorlopig. In mei heeft het geen drup geregend en de bui van twee dagen terug is niet over de golfbaan gegaan. Zo extreem is het nog niet eerder geweest.

We moeten weer op de fiets terug en dat is nog meer puffen dan de heenweg. Daarna nog op zoek naar een nieuwe handheld marifoon. De oude viel namelijk steeds uit. Die vinden we bij een winkel (Dogger) gericht op vissers, die toch ook een hele hoop spullen voor zeilers heeft. Op google konden we geen winkel vinden, maar we zochten niet goed, het juiste zoekwoord is båttillbehörbutik.

We eten lekker frietjes uit de airfryer. Toch handig zo’n airfryer aan boord, als je aan de stroom ligt tenminste.

reacties