Karlskrona….where we meet again

donderdag 24 mei – zondag 27 mei:

Donderdag willen we vrij vroeg vertrekken naar Karlskrona. Ze voospellen in de loop van de dag wind en redelijk golven tegen en dan wordt het snel een bumpy IMG_20180526_194616ride. Het plan is om rond 7:00 te vertrekken, maar we zijn beide eigenlijk rond 5:00 al wakker. We staan maar op en vertrekken snel. Om 5:40 gaan de trossen los en is het heerlijk rustig op het water met een opkomende zonnetje. Het is niet zo’n lange tocht en rond 11:00 zijn we reeds in Karlskrona. Sebastiaan probeert een monteur te vinden om de olie keerring van de keerkoppeling te vervangen, maar het lukt uiteindelijk niet om iemand op zo’n korte termijn te vinden.

IMG_20180526_200915Vrijdag willen we nog blijven liggen zodat de Goelyo bij kan komen. Donderdag zijn ze naar Hallevik gevaren en vandaag willen ze doorvaren naar Karlskrona. Ze hebben flink wat wind en golven tegen en ze doen er best lang over. Rond 16:00 arriveren Jules en Mieke en zijn we na een week apart gevaren te hebben weer samen. Tijd voor een biertje….dat hebben ze wel verdient.

Voor de komende dagen voorspellen ze ook te veel wind en met name golven om te vertrekken. Het eerste stuk door de scheren tot Torhamn zal geen probleem zijn maar daarna de hoek om is ons inziens niet echt goed te doen. We besluiten dan ook om te blijven liggen. Volgens de voorspellingen kunnen we dinsdag pas weer verder naar het noorden. Zowel zaterdag als zondag zien we wel wat schepen vertrekken (in de haven ziet het er best rustig uit), maar allemaal stranden ze in Sandhamn, de eerste haven als je de hoek om bent. Een bevestiging dat het een verstandig besluit van ons is om te wachten. In Sandhamn wil je met de huidige wind/golven liever niet liggen. Die haven is veel te open voor de huidige wind en golfrichting. Dan loop je in de haven te klotsen op de golven die binnenkomen met potentieel het risico dat je schade krijgt doordat je tegen de kant kunt botsen.

IMG_20180526_193418Ondertussen vermaken we ons met wat wandelingetjes door de stad, luieren in het zonnetje en gaan we op zoek naar het beeld van Nils Holgersson.

reacties