Lekker windje

Maandag 14 juli – dinsdag 15 juli: Vanaf woensdag komen er weer nieuwe logeetjes aan boord en om ze niet helemaal vanuit Asten naar de afsluitdijk te laten rijden ;-), zakken we af naar het zuiden. Maandag varen we eerst richting Marken. De wind is echter stevig en moeten hoog aan de wind varen. Met de wind en golven niet een echt fijne koers. We sturen dan ook iets bij en wijzigen ons plan naar Almere. Af en toe tikken we de 7,4 knp aan. Heerlijk! Ca. 5 nm37519259 voordat we bij het Paard van Marken zijn begint de wind echter iets te ruimen en kunnen we alsnog bijna in een keer naar Marken varen. Ook worden de golven minder en is het een stuk comfortabeler varen. We gaan terug naar ons eerste plan…Marken. We moeten uiteindelijk een kort slagje maken. Eenmaal in de haven van Marken is er helaas geen goed plekje vrij waar we passen. We kijken of we een box kunnen scoren. Die zijn echter ook een beetje krap. Even later zien we een schip uit de kom wegvaren. Er is een plekje vrijgekomen. We draaien meteen om en nog 5 min. later liggen we vast en hebben we een mooi plekje. Het was ca. 6 jaar geleden dat we voor het laatst in Marken gelegen hebben.

dinsdag varen we richting Almere. Er staat nog steeds een lekker windje. Met alleen het Genua halen we regelmatig dik 6 knp. Niet slecht. We moeten een paar slagen maken, maar we hebben geen haast. Rond 15:30 zijn in de haven.

reacties

Reageer