top service NJK, Helsinki

zondag 14 juli – dinsdag 16 juli – Zondag zonnig maar weinig wind. Dat betekent motor aan en hopen dat het goed gaat. We snijden een klein stukje af door bij Helsinki de brug te pakken. Die gaat elk half uur open.

Prima tocht gehad en we gaan weer naar Blekholmen van NJK, omdat dDSCN0941e service daar echt super is. Elke vraag proberen ze te beantwoorden. We willen graag dat een monteur naar de motor gaat kijken en dat is niet zomaar geregeld in juli. De meeste Finnen gaan dan zelf op vakantie. Het lukt de havenmeester, om een monteur geregeld te krijgen, dinsdag om 11 uur. En hij komt naar ons toe. Prima geregeld.

Intussen gaat Sebas het een en ander zelf voorbereiden op maandag. Maandag op het einde van de middag  lukt het ontluchten van de motor niet. We denken dat de opvoerpomp kapot is, dus stopt Sebas er maar mee. Als de monteur er dinsdag is, blijkt dat er ook lucht in de opvoerpomp zit. Die wordt ontlucht en dan doet alles het weer. De monteur kan verder geen mankement ontdekken. De V-snaar zit ook goed, dus die levert ook geen problemen. Tja, dan nemen we maar aan dat de monteur gelijk heeft. Intussen heeft Sebas ook contact gehad met de Flevomarina en weet hoe hij de motor kan starten buiten de startknop om. Als de wind goed is kunnen we vertrekken.

reacties

Reageer