geen admiraalzeilen op de Neva

zaterdag 6 juli / zondag 7 juli -  Zaterdag is een vrije dag. We slapen lang uit. Ons ritme is toch een beetje in de war door de nacht doorvaren en ook nog weer het extra tijdverschil van een uur.  We leven nu twee uur later dan in Nederland.

Zaterdag zijn er allerlei geruchten over het admiraalzeilen. De kans dat het door gaat is klein. De Russische autoriteiten werken niet mee. Uiteindelijk mogen we wel varen op de Neva voor de Hermitage. Daar is toestemming voor vanuit Moskou. Maar om daar te komen moet je twee bruggen door en is het verplicht om een loods te nemen. De brug omhoog was uiteindelijk ook niet het probleem (‘s nachts staan alle bruggen namelijk open) maar wel de loods. Die was veel te duur en ze wilden niet van de prijs afwijken. Dus het admiraalzeilen gaat niet door.

Een nieuwe idee wordt geopperd, om de Evertsen die op zondag vertrekt, uit te gaan zwaaien, omdat ze ons zo goed ontvangen hebben. Daarvoor zouden we 10 mijl op zee moeten varen. Om half twaalf ‘s avonds is er op zaterdag nog palaver om te kijken wie mee wil. Uiteindelijk zijn er maar tien boten die mee willen. De andere boten willen niet het risico voor een boete of in beslaglegging van de boot nemen. Het probleem is dat gevraagd is of we dat mogen. De Russische autoriteit heeft niet gereageerd, wat NEE betekent. Dus er is geen toestemming. Als we de haven zouden verlaten zijn we verplicht dit te melden. Als je dat dan niet doet, dan is het moeilijk in te schatten wat ze van Russische kant gaan doen. De meesten vinden het risico dit niet waard. Dus ook zondag is een vrije dag voor ons.

Op zaterdag zijn we naar het Peter en Paul fort geweest en op zondag nog een keer naar de Hermitage. De temperatuur was aangenaam, rond de 23 graden. Dat is in de stad wel veel beter uit te houden dan de dagen ervoor.

reacties

Reageer