bezoek aan Z.M. Evertsen

vrijdag 5 juli – DSCN0798Het is warm vandaag, geen wind en 30 graden. Op de planning staat ‘s middags een bezoek aan het Nederlandse fregat Z.M. Evertsen. Het fregat was afgelopen woensdag aangekomen en vertrekt zondag weer. Het bezoek is vanwege het Nederlands-Russisch vriendschapsjaar.

Wij vertrekken rond 14.00uur met busjes vanuit de haven. We hebben allemaal onze st Petersburg polo aan, dat maakt het overzichtelijk wie bij de groep hoort. Rond 15.00uur worden we welkom geheten op het helikopterdek. .DSCN0810Een uitgebreide rondleiding volgt over het schip. We vonden het erg leuk om dat een keer te zien. Alleen buiten en op de brug mogen foto’s gemaakt worden.  Daarna een presentatie over wat het schip kan en gedaan heeft. Het wordt voornamelijk ingezet tegen piraterij. Maar heeft op Koninginnedag ook het eresaluut (101 saluutschoten) aan Beatrix afgevuurd.

Na de presentatie krijgen we Indonesisch buffet. Erg lekker en er is genoeg. Vanuit Vriezenveen is een klein groepje inwoners aanwezig op het fregat inclusief burgemeester en een bandje, dat voor de muziek zorgt. Vanuit Vriezenveen is altijd veel handel gedreven met st Petersburg en dit jaar is er een fietstocht georganiseerd vanuit Vriezenveen naar st Petersburg. Gisteren was als het goed is het vertrek.

Rond 21.00uur zijn we weer terug in de haven. Het was veel leuker dan we gedacht hadden.

reacties

Reageer