na de eerste duik naar Kotka

woensdag 26 mei – DSCN0732Al vroeg wakker vanwege de hitte. Maar wel wind vandaag. De buurman heeft zijn ochtenddouche in zee genomen en Sebas waagt het er ook op. Hij neemt zijn eerste duik in zee (18graden). In dit stuk van de golf van Finland is het water toch al redelijk op temperatuur.

Het plan voor vandaag is om naar Kotka te varen. Het ligt  vlakbij Hamina, waarvandaan we naar st Petersburg vertrekken op zondag. Daar kunnen we dan nog op het gemakje de laatste inkopen doen.

We vertrekken rond negen uur. De wind is niet meer zo koud als dat we inmiddels gewend waren. Het wordt dan ook 30 graden vandaag. Dat helpt ook wel. We hebben genoeg wind maar het eerste stuk door de geul recht van voren. Later is het ook mogelijk buiten de geul te varen en dan kunnen we ook zeilen. Toch wel veel motor aan gehad, omdat het laatste stuk de wind weer wegviel.

In Kotka aangekomen is er plaats genoeg op de gastensteiger. En we zijn de enige boot uit Nederland. Maar dat blijven we niet. Uiteindelijk toch weer met zijn vijven. Wel gezellig hoor. Een van de boten is ook een Catalina. Ze hebben erg moeten haasten vanwege pech onderweg. In vier weken tijd hebben zij gevaren waar wij acht weken over gedaan hebben.

Het is erg warm in de haven en we gaan niet meer de stad bekijken. Dat doen we morgen wel.

reacties

One Comment to “na de eerste duik naar Kotka”

  1. Erwin 28 juni 2013 at 08:07 #

    Mooie reis Hilda!
    Naar jullie tracklog gekeken en kom er zo achter dat Finland erg erg veel eilandjes heeft…
    Goede navigatie nodig om niet dezelfde fout te maken als de Costa Concordia ;-)
    Geniet van de rest van de reis!
    Grt, Erwin.


Reageer