aankomst in Helsinki

woensdag 19 juni – Vandaag mooi weer, zonnig, warm, maar weinig wind. Op de motor naar Helsinki.

DSCN0657We willen in de haven van de Nylandska Jaktklubben ( NJK, de oudste jachtclub van Finland, met een Victoriaans clubhuis) gaan liggen. Andere boten van de tocht liggen daar al en we krijgen korting (25euro i.p.v. 35 euro). Bovendien hebben we onderweg van Finnen begrepen dat het een mooie haven is om te liggen. Op een eiland en met een ferry (duurt een minuutje) kun je dan aan land.

DSCN0654Als we onder Helsinki doorvaren naar de oostkant zien we naast de grote ferry’s ook veel  zeilboten en jachthavens. Het is een echte watersportstad. We denken dat we zelfs boten bezig met een matchrace zien.

In de haven kunnen we nog net een goede plek bemachtigen. Als je aan de buitenkant van de steiger ligt, heb je toch wel meer last van golven, dan aan de binnenkant.

Sebas gaat naar de maceratorpomp (om de vuilwatertank mee leeg te pompen)kijken want, die was er mee opgehouden. En helaas, hij was kapot. Gelukkig dat we in de grote stad zijn, want er is ook een grote watersportzaak. Helaas wel aan de andere kant van de stad. Met de fiets is het toch nog wel te doen. Gelukkig hadden ze een nieuwe pomp en ook de Russische gast vlag. Die hadden we nog steeds niet, dus dat kwam goed uit.

Daarna nog op zoek naar de supermarkt en rond half zeven zijn we weer terug bij de boot. Het monteren van de nieuwe pomp ging snel. En rond half negen is het eten klaar. Nog steeds warm genoeg om buiten te eten en van het mooie weer te genieten.

reacties

Reageer