na een rustdag naar Kastelholm

zondag 9 mei / maandag 10 mei – DSCN0583Het mooie weer is even weg. Zondag en  maandag kans op regen en weinig wind. Op zondag gaan we naar het maritiem museum. Dat ligt  meteen ten zuiden van de haven en bestaat uit een voormalig vrachtschip, Pommern en een museum gebouw.

Maandag regent het de hele ochtend, maar we willen toch niet blijven liggen. Rond half twee, het regent nog steeds, vertrekken we naar Kastelholm. Daarvoor moeten we eerst naar de oostkant van Mariehamn. Om daar te komen moet je eerst 7,5 mijl zuid en dan weer 7,5 mijl naar het noorden. Dan door een klein kanaal, Lemströms kanal, met brug. De brug opent één keer per uur. En daarna moeten we nog 10 mijl naar het noorden.

DSCN0587Bij de brug moeten we een half uur wachten. Gelukkig intussen droog geworden en we kunnen aan een meerboei wachten. Voor de zekerheid  toch even gebeld. De brugwachter bevestigd dat om vijf uur de brug opengaat.

Dan toch weer in de regen richting Kastelholm,. De lucht van bomen is opvallend (lekker),daar kan geen luchtverfrisser tegen op. De havenmeester helpt bij het aanmeren en weer krijgen we te horen dat het seizoen nog niet begonnen is en dat ze eigenlijk nog niet open zijn..

reacties

Reageer