Vordingborg naar Klintholm

zaterdag 11 mei – Vandaag naar de laatste bestemming in Denemarken, Klintholm, Het eerste deel van de tocht varen we nog door de geulen langs de DSC03322eilanden. Er staat weinig wind en het beetje dat er staat, komt pal van voren. Het eerste stuk gaat dan ook maar even op de motor. Ondanks dat het weekend is komen we bijna niemand tegen. De laatste 10 mijl als we weer meer op open zee zijn, zien we alleen in de verte een andere zeilboot. Het zicht is niet heel goed en we hebben geen zon gezien. De tocht was daardoor koud en een beetje saai.

Bij Klintholm heb je krijtrotsen, Mons Klint. Je kan er met de bus naar toe, maar we zijn eigenlijk te laat op de dag daar om er heen te gaan. Morgen varen we er toch langs, dus dat laten we zitten. Dan hebben we nog een reden om terug te komen. En ander Nederlands stel, dat we eerder bij Lauwersoog zagen, zijn al geweest, als wij aankomen in de haven. Ze vonden het zeker de moeite waard. Boven kon je mooi wandelen en met een trap van ongeveer 500 treden waren ze naar beneden geweest. Die moet je dan wel ook weer op.

De haven is groot, genoeg ligplaatsen voor passanten in boxen en aan steigers. Hier trouwens wel weer luxe douches. Verder veel vakantiehuisjes, een goed strand, een aantal restaurants en een supermarkt. Nu was het nog rustig, maar in de zomer zal het wel druk zijn.

reacties

Reageer