nieuw terrein

donderdag 9 mei – Vandaag weer op het gemakje klaarmaken om naar Femo te gaan. Een hele tocht (40 mijl), maar de beste optie. Het eiland Verjo zou ook prima zijn, maar is erg duur voor een nachtje, dus die slaan we over. Dit is de eerste tocht waar we naar onbekend terrein gaan. De plaatsen waar we tot nu toe waren, hebben we in eerdere tochten naar de Oostzee al bezocht. Iets nieuws is toch leuker en wakkert het vakantiegevoel aan.

De dag begint weer een beetje mistig, 1- 2 kilometer zicht, maar de wind is prima. Eerst moeten we een stukje terug om de zuidkant van Langeland heen en dan is de route noord westelijk. De Grote Belt steken we over met stroom mee. Die is vrij druk vandaag met vrachtschepen, maar we hebben er geen last van. Het zicht is intussen veel beter geworden en de zon schijnt het grootste deel van de tijd. Het is een erg mooie vakantiedag.

Rond 17.00uur komen we aan op Femo, een klein licht glooiend eiland, met ongeveer 180 inwoners. We pakken de fietsjes en gaan het eiland rond. Dat is in een half uurtje gedaan. Het is een mooi eiland, maar ook heel rustig. Weinig te doen. Terug in de haven kiezen we voor het makkelijke eten uit de kleine snackbar. Het is warm genoeg om buiten te eten.

DSC03313

reacties

One Comment to “nieuw terrein”

  1. dominique 11 mei 2013 at 10:05 #

    He he, alles weer bijgelezen. Gelukkig hebben jullie nu ook beter weer. Geniet er lekker van!
    Groetjes Dominique, Erwin, Emma en Ruben


Reageer