door naar Denemarken

woensdag 8 mei – Het is wat twijfelachtig wat het weer doet. Het zicht is niet heel goed, maar wel te doen. Het zonnetje zou later door moeten komen. Na een rustig opstaan, besluiten we vandaag door te gaan naar Denemarken. Als we voorbij de grote vaarroute zijn, hebben we een rustige wind en een rustige zee. Af en toe zien we een andere zeilboot.

Vanochtend hebben we nog even de temperatuur van het zeewater opgezocht. Die blijkt rond de 9 graden te zijn (4 weken terug was het nog maar 3 graden). Het ijs bij st. Petersburg is ook gesmolten. Dat gaat de goede kant op. Toch voelt de zeewind nog erg koud.

Halverwege de oversteek komen we in Denemarken. Sebastiaan probeert de 3 jaar oude internet simkaart te activeren. Wis en waarachtig doet hij het nog gewoon en met onze MiFi aan boord hebben we een echt wifi netwerk. Erg handig.

IMG_1339Rond 15:30 zijn we in de haven van Bagenkop. De klokken luiden…om ons welkom te heten? Ze blijven een uur lang non-stop luiden. Ze zijn blijkbaar wel heel erg blij met onze komst ;-) Rond 18:00 komen er snel donkere wolken aan en begint het hard te regenen en onweren. Zouden de klokken dan hierom geluid hebben. Weer een illusie armer.

Dik een uur later is het weer droog en gaat de zon weer schijnen. Het wordt toch nog een heerlijke avond om buiten te zitten.

IMG_1348

reacties

Reageer