staande mast route

woensdag 1 mei / donderdag 2 mei: De weersvoorspellingen voor de Noordzee zijn niet echt gunstig en we hebben ook niet zo’n zin om te wachten, dus varen we via de staande mastroute door Friesland naar Lauwersoog. Van hieruit is de tocht naar Norderney een heel stuk korter en verliezen zo dus niet echt veel tijd. Het is alleen een beetje een saaie route. We hebben deze al een paar keer gevaren. Het is alleen maar motoren en je komt de nodige bruggen tegen. Woensdag varen we van Makkum eerst een stukje over de Waddenzee naar Harlingen. Vandaaruit door Franeker naar Leeuwarden. Net voorbij Leeuwarden varen we een stukje heel rustig omdat we anders een uur moeten wachten voor deDSCN0127 volgende brug. Soort van Friese siësta ;-) Rond 18:30 varen we Dokkum binnen. Hier willen we overnachten en we vinden een mooi plekje onder de molen. We hebben beide honger gekregen en gaan een hapje eten bij een snackbar. De friet is hier echt super lekker.Hilda had vorige week nog bij de op een na beste friettent van NL gegeten…jaja die zit toevallig in Almere…maar vond deze lekkerder.

Donderdag varen we het laatste stukje van Dokkum via het Lauwersmeer naar Lauwersoog met een koude noordenwind van voren. We gaan direct door de sluis naar de Waddenzee en gaan in de DSC03259vissershaven liggen. Dan kunnen we gaan wanneer we willen i.v.m. het tijd en hoeven we geen rekening meer te houden met de bedieningstijden van de sluis.Wel zo handig. Er staat een forse wind en het is best een beetje lastig een goede plek te vinden t.o.v. de wind. Uiteindelijk liggen we lekker rustig beschut achter een paar grote oude 2 masters. Als het goed is gaat de wind vannacht liggen en kunnen we morgen met rustig weer naar Norderney. Het Duitse Waddeneiland ligt op iets minder dan de helft van de totale oversteek naar Cuxhaven. Een tochtje van ca. 60nm (uurtje of 10 varen)

reacties

One Comment to “staande mast route”

  1. dominique 2 mei 2013 at 18:10 #

    succes met de oversteek morgen! Wij gaan jullie een weekje niet volgen (zelf vakantie in het diepe zuiden van Nederland)maar daarna lezen wij alles!

    groetjes Dominique, Erwin, Emma en Ruben


Reageer