Londen– parade of sail

woensdag 25 juli: Na een nacht met ankerwacht, vertrekken we rond 7.00 uur DSC00707alweer voor de Parade of Sail. Meteen komt de politie op de flottielje af. Vanwege de olympische spelen gaan ze bij iedereen aan boord. Als ze bij ons zijn vraag ik of ik mag fotograferen. De man in de politieboot vraagt of ik een foto wil maken vanaf zijn boot. Dat wil ik wel, maar laat het toch even aan Sebas over.

DSC00706

Ze zijn heel vriendelijk  en stellen wat vragen, controleren het paspoort en de toestemming voor verblijf op de Thames. Dan gaan ze weer naar de volgende boot.

 

 

Voor de parade zijn we ingedeeld bij Tall Ship Iris. Bij de Queen Elizabeth II brug DSC00729zouden we verzamelen om  10.30u. We moeten tegen stroom in, maar we zijn op tijd. Alleen de Tall Ships zijn er nog niet. Via de AIS kunnen we zien dat ze nog niet vertrokken zijn. Daarna horen we via de marifoon dat we om 12.00u formeren. Voor niets zo vroeg opgestaan. We moeten ‘wachten’ in de warme zon. Wel beter dan wachten in de regen natuurlijk, maar vanwege slaapgebrek is het erg vermoeiend.

Kwart voor twaalf zien we in de verte de het eerste tall ship,  maar omdat we langzaam zijn doorgevaren duurt het zeker nog een half uur voor ze bij ons zijn.

Vanwege onze beperkte diepgang kunnen we vroeg mee in de schutting van de sluis naar de haven. Rond half vijf zal dat zijn. We hebben nog tijd over om nog door te varen naar de Tower Bridge.

DSC00792

reacties

Reageer