van Eider naar Noord-Oostzee Kanaal

woensdag 30 juni:
We vertrekken rond half negen en gaan al kronkelend de Eider af. Wind genoeg , maar met zeil varen is lastig. Dus met name op de motor verder.

Bij de eerste brug zien we de brugwachter naar het wachthuisje rennen. Die P1020332 heeft er zin in. De brug gaat dan ook snel open voor ons. Verder komen we weinig spannends tegen. Af en toe een tegenligger en verder lekker rustig. Na twee sluizen, waar we weer voor moeten betalen, komen we rond drie uur eindelijk bij het kanaal naar Kiel aan.

We willen bij Rendsburg overnachten dat is dan nog ongeveer 15 mijl varen. De drukte op het kanaal valt mee. Een paar grote vrachtschepen tegengekomen. Verder onderweg vooral veel groen langs de kant en de nodige camperaars.

Onder de spoorwegbrug bij Rendsburg hangt een bak, waarin autos en fietsers/voetgangers vervoerd worden. Ziet er grappig uit. Al snel na de brug draaien we van  het kanaal af en komen we te liggen in de marina BYC. Prima haven en we hebben voor eerst de mogelijkheid en tijd om naar de supermarkt te gaan.

reacties

Reageer