laatste zeildag :-(

dinsdag 28 juli:
Vandaag staat onze laatste etappe in de planning. De weersvoorspellingen zijn wel een beetje onzeker. ‘s Ochtends voorspellen ze nog redelijk wat wind, maar die zou in de loop van de dag af moeten nemen. Desondanks willen we  toch vroeg vertrekken. Rond 6:00 P1020106gaan de trossen al los. De eerste 12 nm varen we nog samen met George op. Wij kiezen er voor om iets dichter langs de kust te varen zodat we meer aan hoger wal zitten. In de regel is het daar rustiger en de wind zou gaan draaien zodat we hem in de loop van de ochtend steeds meer van voren krijgen. Dat geeft ons de ruimte om langer door te zeilen.

Als we de haven uit varen staat er nog niet veel wind. Als we echter om het eiland heen zijn begint er langzaam iets wind te komen. Deze neemt vrij snel toe tot over de 20 knp uit het noorden. Dit terwijl de golven uit het zuiden komen. Hierdoor wordt de zee erg onrustig. Gelukkig blijft het bij 20-22 knp en varen we “rustig” door. Na 2 uur varen draaien we de Golfe de Fos in. Het is hier een beetje oppassen geblazen omdat er redelijk wat zeetankers kunnen varen. Op weg naar één van de vele olieraffinaderijen of richting de Rohne. Gelukkig valt het mee en komen we uiteindelijk maar 2 P1020128schepen tegen. We moeten de inham helemaal in tot een smal riviertje. Daar moeten we strak binnen de betonning varen want een paar meter d’r buiten is het nog geen 0,5 m. diep. Langs de kant staan ze (of soms zelf zittende op een stoeltje) in het water, te vissen. Een grappig gezicht. Om 11:00 uur varen we de haven van Port Napoleon binnen en zijn we veilig en wel op onze eindbestemming gekomen. Er staat nu 2.047,6 nm op het log (ca 3.800 km)

De rest van de dag gebruiken we om een afspraak met de haven te maken voor het strijken van de mast en de boot uit het water halen, en om de boot schoon en klaar te maken voor de terugreis.

reacties

One Comment to “laatste zeildag :-(”

 1. Dominique 9 augustus 2009 at 19:42 #

  Hoi Sebas en Hilda,

  goh, wat een gek gezicht, de Rana weer uit het water! Moet Erwin jullie nog komen halen uit zuid fr? (hij weet de weg….)

  Jullie hebben echt een geweldige reis gehad en een ervaring voor het leven. Ik vond het heel leuk dat ik daarin een kijkje mocht nemen.

  Bedankt alvast voor alle leuke berichten en foto’s

  groetjes Dominique en de rest


Reageer