Jong geleerd…

woensdag 15 juli:
De dag begint met wat onweer. Gelukkig verdwijnt die vrij snel. Voor vandaag staat een tocht van 20 mijl op de planning, naar Finale Ligure. Lekker kort! Net voor ons vetrekt een andere boot, die ongeveer een meter kleiner is dan wij. Zij varen steeds meer richting de kust, waarschijnijk vanwege de deining. Gisteren heeft er ter hoogte van Elba een flinke zuiderwind gestaan, waarvan de golven nu nog in het noorden komen, waar wij zijn. Wij nemen de korste route en uiteindelijk de snelste, maar wel met meer deining dan we gedacht  hadden. Het laatste stuk gaat weer een stuk beter. We komen al vroeg in de middag aan. Het lukt niet echt de haven op te roepen. We vragen een andere boot welk kanaal we moeten  hebben. Hij gaat gelijk zelfs voor ons bellen. P1010998Even later liggen we op een goede plaats. De haven bleek anders te heten dan in onze pilot staat.

Op het strand bij de haven kunnen we lekker luieren. Op het einde van de middag gaat het zeilklasje nog het water op.

Te laat komen we er achter dat je gratis fietsen kan lenen. De haven is wat basic, maar wel prima.

reacties

Reageer