IJsselmeer…

zondag 12 juli:
Vandaag gaan we richting Italiaanse Riviera. Als we halverwege zijn wordt het een stuk drukker. Het is zondag, dus veel Italianen zijn op het water. We varen een grote baai in met wat eilandjes bij La Spezia.  De ankerplaatsen liggen al bomvol  en op het water is het bijna net zo druk als we op het IJsselmeer gewend waren :-(

We gaan op zoek naar een haven omdat we het te druk vinden om te ankeren. Al helemaal met al die Italianen want die begrijpen niets van ankeren. Ze gooien hun anker zomaar een paar meter naast jou anker en denken niet na wat er gebeurd als de wind iets draait. Ook laten ze hun anker zelden goed ingraven maar gooien ze hem gewoon op de bodem met wat ketting.

We komen uit bij marina de Fezzano. Het is een jachtclub met allemaal dure auto’s op de parkeerplaats. Ze zijn er erg vriendelijk, behalve de ormeggiatorie…die vloekt wat los op iedereen, en hebben zonder problemen een plaatsje voor ons. Het ligt erg mooi en het dorpje is rustig als we een ijsje gaan eten. Mmmm.. deze zijn erg lekker.

P1010967

reacties

Reageer