record!

Maandag 6 juli:
Vandaag varen we helaas Corsica voorbij en gaan naar Cala de Medici. Een grote marina haven op het vaste land, 10 nm onder Livorno.  We kiezen voor deze haven omdat dit een echte marina haven is, met alle gemakken en de pilot beloofd mooie stranden. In Livorno kom je aan drijvende pontons te liggen in de grote haven waar ook alle tankers en ferry’s langs komen. Dan lig je, ondanks dat je in een haven ligt, toch nog erg onrustig door de golven van de langsvarende boten.

Het weer is als we vertrekken prima. We hebben 12 knp wind schuin van achteren. Lekker varen dus. Omdat Sebas nog last van zijn rug heeft zetten we alleen het genua op zodat we dit snel en vooral eenvoudig in kunnen rollen als het weer slechter wordt. Een rif in het grootzeil zetten is wel wat lastig als er golven staan en je hebt last van je rug. Met het genua op gaat het verder prima en het schiet lekker op. De golven zijn inmiddels al 1 – 1,5 m en we kunnen af en toe lekker een stukje op zo’n golf mee surfen. We hebben een paar keer 8 knp SOG gehaald. Wind mee, golven mee en stroming mee :-)

Met nog 10 nm te varen zien we donkere wolken ontstaan ter hoogte van de haven. Onweer…regen? Het ziet er een beetje dreigend uit. Gelukkig viel het uiteindelijk mee en bleef het bij een  paar regendruppels en een sterk ruimende wind van zuid naar bijna noord. De golven werden hierdoor wel iets onrustiger, maar de laatste 5 nm moeten we afdraaien naar het oosten en dan valt het wel mee. Uiteindelijk leggen we de 38 nm af in 6 uur. Een record!

reacties

Reageer