ankeralarm

Het was een rustige en windstille nacht. Althans…als we het ankeralarm niet aangezet hadden. Deze hadden we namelijk aangezet omdat de meerboeien hier wel eens slecht vast kunnen zitten. En als je maar 30 m van de kant af ligt, wil je het zo snel mogenlijk weten als je los komt te liggen. Het probleem met een ankeralarm is…op welke afstand zet je het alarm. Te ver is niet handig, want dan ben je te laat. Als je hem te dichtbij af laat gaan, heb je kans dat ie afgaat als je alleen wat bij draait door de wind. Ik hd hem om 16 m staan. Dus als we 16 m verplaatsen gaat het alarm af. Dit bleek dus toch te weinig te zijn. Het alarm is een keer of 5 af gegaan. Er was echter ook een beloning voor het vrij liggen.

DSCF3798 Vandaag gaan we naar de Kornati eilanden. Tevens een nationaal park. We slakkeren een beetje tussen de eilanden door naar Lavsa. We varen ook even buitenom. Over open zee. Dit ziet er heel anders uit. De binneneilanden zijn glooiend en lopen schuin het water in. Aan de open zee zijn het allemaal ruige hoge rotskliffen.

 DSCF3822DSCF3829

 

 

 

 

 

 

Om 14:00 varen we de baai van Lavsa in en pikken weer een meerboei op. Dit doen we liever dan de Marinahaven die 1 baai terug ligt.
Aan de andere kant van de baai ligt een klein restaurant. Hier willen we vanavond een hapje gaan eten. Ik ben er alvast met het bijbootje naar toe gevaren om de bestelling door te geven.

reacties

3 Comments to “ankeralarm”

  1. Fien Smits 5 mei 2009 at 17:34 #

    Hoi Hilda & Sebas,
    Fijn dat jullie weer internet hebben.
    Er is nu wel een heel verslag te lezen.
    Jullie kunnen zo genieten van de reis en al het
    nieuwe wat er te zien is onderweg.
    Anders zouden jullie ons nog kunnen missen?
    Een fijne reis verder en veel geluk.
    Martien & Fien.

  2. Ome Sjaak en tante Tilly 5 mei 2009 at 17:55 #

    Hallo Hilda en Sebastiaan

    Wat een geweldige avonturen, prachtige foto’s van de natuur en gebouwen.
    Het is leuk om het reisverslag te lezen. (wie komt de eer toe?) Tot nu toe is het allemaal dacht ik naar wens gegaan en dat alarm och, een snurker langs je is ook niet alles, maar daar hoef je niet voor je bed uit om hem stil te krijgen.
    Wat hebben jullie toch enorm veel voorbereidingen moeten treffen om dit allemaal te verwezelijke, maar nu kunnen jullie ook met volle teugen genieten.
    Hier in Weert is alles oke, alleen rot weer, wel enkele mooie weken gehad en ach de zon gaat van zelf weer schijnen net als bij jullie.
    Hilda ik hoop dat Sebastiaan iets lekkers heeft besteld voor vanavond maar ook dat zal wel in orde komen, ik wens jullie in ieder geval smakelijk eten en tot volgende keer.
    Hou jullie haaks toi,toi, toi.

    Groetjes ome Sjaak en tante Tilly

  3. Dominique 7 mei 2009 at 10:38 #

    Hoi Hilda en Sebas,

    wij zijn een paar daagjes in Center Parcs Sauerland geweest, redelijk goed weer, ouders Nathalie mee. Veel gelopen en gezwommen. (Emma durft van de meest enge glijbanen….)
    Heb zojuist bijgelezen, wat een mooie foto’s van die watervallen… eindelijk warm weer (hier nu prut, had gisteren zelfs maar een trui aangetrokken in huis)
    Geniet er maar lekker van

    groetjes Dominique Erwin Emma en Ruben


Reageer