inklaren

Vandaag  gaan we naar Kroatie. In Portoroz kunnen we ons niet uitklaren, dus moesten we eerst langs Piran. Het uitklaren ging erg snel. Alleen een bemanningslijst invullen en door  de politie laten stempelen en tekenen. Op weg naar Kroatie.

Umag is de eerste plaatst in Kroatie waar de officiele instanties zitten om jeP1010224 weer in te klaren. Het weer is rustig en met 14 knp wind lekker zeilweer. Om 14:15  varen we onder de gele Q vlag de haven van Umag binnen. Direct naar de Policija. Ook hier ging het best wel soepel. Opnieuw een bemanningslijst invullen, stempelen en tekenen. Vervolgens ook nog onze paspoorten laten zien.  Aangeven hoelang we in Kroatie blijven en ook in onze paspoorten komen stempels. 

Zo…dat was de eerste stap. Nu nog op zoek naar de Capitano de Luca (soort havenmeester) voor een Vignette (vergunning). Die zou in het gebouw achter de Policija op de 1 verdieping zitten.  Dit staat allemaal slecht aangegeven (zeg maar niet). We lopen dan ook maar gewoon het gebouw naar binnen en de trap op naar de 1ste verdieping. We zien 2 “dichte” deuren waarachter het P1010222donker en niemand te zien is. Zitten we wel goed??? We twijfelen. Hilda doet  toch een poging en de deur gaat waarachtig open. We zien een  2de deur en ook daarachter is het donker. We doen opnieuw een poging…hij gaat ook open en dan zien we iemand zitten. De Capitano de Luca. Ook hier is het alle papieren laten zien en weer stempelen. Stempelen is blijkbaar een hobby hier ;-) . 15 Min. later staan we weer buiten met een Vignette en kunnen we opzoek naar een ligplaats. De mooring in Umag schjnen niet zo veilig te zijn met harde wind, dus kiezen we, ook voor het gemak, voor de Marina.

reacties

One Comment to “inklaren”

  1. mies bouman 20 april 2009 at 15:47 #

    Hilda en Sebastiaan,

    wie is dit nu weer zullen jullie je afvragen. Gister op de rommelmarkt, georganiseerd door Een Aarde kwamen we Hilda’s ouders tegen. Zij vertelden ons over jullie zeilvakantie. Lijkt me schitterend om te doen. Geniet er van en wij zullen jullie verrichtingen via jullie site volgen.
    Heel veel succes en een heel goede en veilige trip gewenst.

    Mies en Rien Bouman


Reageer