De Oostzee weer op

Woensdag 18 juli:

We gaan al vroeg weg uit Göteborg aangezien we toch al wakker waren. Het was te warm om goed te slapen. We varen de Göta älv af en er is helemaal nog niemand. IMG_20180718_055034Ook staat er geen wind En dat maakt het weer mooi. Als we net de scheren ingedraaid zijn, zijn we niet meer alleen. De ferry’s vliegen aan alle kanten voorbij. We varen naar Gottskär, een kleine haven in de Kungsbacka fjorden. We vinden het een mooi knus haventje.

Donderdag 19 juli:

Als we de volgende dag vertrekken, blijkt de stuurautomaat niet meer te werken. We gaan in de eerstvolgende haven IMG_20180719_195307(10 mijl verderop) liggen om te kijken wat er aan de hand is. In Bua gaan we eerst in de verenigingshaven liggen. Sebas fixt het probleem met de stuurautomaat snel (het bleek een losse stekker te zijn op de centrale unit). We lopen even een rondje en het ziet er best leuk uit. We besluiten om te blijven, maar “verhuizen” naar de gastenhaven. Op zee was er te weinig wind om te zeilen en we hadden wel redelijke oncomfortabele golven. In de gastenhaven liggen we aan een nieuwe steiger langszij. En ze hebben goede wifi, dus Sebas blij dat hij de touretappe (Alpe ‘Huez) kan zien.

reacties