Vänern meer – deel 1 (Karlstad, Kristinehamn, Sjotorp, Mariestad)

woensdag 4 juli – zondag 8 juli:

We worden, als we bij de zeilvereniging in Karlstad komen, opgewacht door Johan van het bedrijf Dintra. Hij geeft aan dat we kunnen liggen aan de bevoorradingssteiger bij het grote gebouw. Dat is handig omdat er dan niet gesjouwd hoeft te worden met allerlei gereedschap. De Blacq-out gaat in de gasthaven liggen die achter de brug ligt. Na het eten gaan we even langs om bij te praten. De volgende dag om iets voor acht is Johan er om de keerkoppeling te vervangen. Drinkwaard had een hele nieuwe naar hem opgestuurd vanuit NL om geen risico te lopen. Uiteindelijk toch goed geregeld van Drinkwaard/Craftsman. Alles wordt nagekeken en het blijkt tevens dat de motor niet helemaal goed uitgelijnd is. Tot slot krijgt de motor opnieuw nog een beurt. Al met al is hij toch nog de hele dag bezig en ook de volgende morgen om de laatste puntjes af te ronden. Er wordt nog een proefvaart gemaakt en alles goed is bevonden kunnen we weer gaan. Johan heeft ons goed geholpen en hij is zo vriendelijk zijn pilot voor het meer uit te lenen. Als we in Göteborg zijn, kunnen we hem weer terugsturen.

Het lijkt windstil maar als we even bij Karlstad weg zijn, staat er toch nog een mooie wind en kunnen we tot Kristinehamn zeilen. Een erg mooie tocht waarin we alleen een paar motorbootjes tegenkomen en een klein zeilbootje. Wat een topdag!

De ochtend erna regent het maar als we opstaan is de regen gestopt. Er staat 20180707_210129noordenwind en we moeten naar het zuiden. We vertrekken niet te laat, omdat het toch weer een lange tocht wordt. Als we de haven uit zijn kan het zeil op en we kunnen blijven zeilen tot de ingang bij Sjotorp. Dan toch laatste stuk motoren. Op het meer komen we helemaal niemand tegen en dat terwijl het zaterdag is. In de gasthamn is niet echt veel plaats en we gaan liggen op een lege vaste plaats. Dat is eigenlijk niet de bedoeling (not done) en hebben we even gemeld. Het gaat goed, e20180708_095310r komt niemand.

De volgende ochtend willen we naar Mariestad. En we willen daar een dagje blijven liggen. Kunnen we wat shoppen en bevoorraden. Het is zonnig en er staat een klein windje, maar van achteren…en daar hebben we er niet veel aan. We varen rustig op de motor naar Mariestad. Kunnen we gelijk de motor verder testen of de lekkage opgelost is.
So far so good!

reacties