Een weekje verwaaid in Nynäshamn

zondag 17 juni – vrijdag 22 juni:

Zondag is een echte zeildag geworden. Genoeg wind ook in de scheren en in het laatste stuk, dat meer open is halen we meer dan 7 knopen. In de middag zou er regen komen :( en helaas komt die ook,, maar dan liggen we al in de haven van Nynäshamn.IMG_20180617_112510 Voor morgen is er een stormwaarschuwing en ook de dagen er na staat er harde zuidwestenwind. We gaan ervan uit dat we wel een paar dagen moeten blijven liggen. Uiteindelijk wordt het bijna een week. Op maandag loopt de teller in de haven op tot 30 knopen wind. Op zee heeft er 45 knopen gestaan (dikke 9 bft). Opvarenden van een Duitse zeilboot hadden er midden in gezeten en waren niet heel blij geweest. Ze moesten op tijd in de haven zijn en daarom waren ze op pad gegaan.

IMG_20180620_115544Op dinsdag hebben we kunnen golfen bij het plaatsje Osmö (eerst 10 minuten met de trein en daarna een kwartier fietsen). Dat was de beste golfbaan wat baan betreft, die we tot nu toe gehad hebben. Hij veert nog lekker en er staat ook wat meer gras en op de green rolt de bal goed door.

Als we op woensdag naar buiten stappen om te gaan eten bij de Thai, worden we begroet door een boot die net binnen is komen varen. Het is de Hanita, met Hans IMG_20180620_192751en Ingrita. Wat een leuke verrassing. We kennen hen van de St Petersbrug reis (2013). Toen we op een rots gevaren waren, hebben ze ons enorm geholpen door met ons op te varen naar Stockholm. Ze blijken de Botnische golf als bestemming te hebben. Die hebben wij net niet gehaald, en we zijn benieuwd hoever zij zullen gaan komen. We kunnen het allemaal volgen via de AIS informatie. Ze hadden echter nog geen goede pilot en hebben de onze te leen gegeven. Ze gaan gezellig mee naar de Thai.

We hadden het plan de volgende ochtend te vertrekken, maar dat is toch afgeblazen. Daarna twee dagen met veel regen en op vrijdag opnieuw storm bij Landsoort. We blijven lekker binnen zitten Netflixen.

reacties