Norrviken (SXK)

Zaterdag 16 juni

Vroeg uit de veren. Het is rustig weer en we willen op tijd in de haven zijn vanwege het weekend, dat betekent motoren. Voor ligplaats hebben we twee opties een steigertje van SXK of de SXK haven Malma Kvarn.

Bij de ferry’s naar Finland (Kapellskär) zien we iets in het water wat het meest lijkt op een zeehond, maar of dat ook was weten we niet. Verdere afleiding… een enorme wesp, die bij ons bleef hangen en een zeilwedstrijd met heel veel boten, die niet harder dan 1,5 knoop gingen.

En dan toch nog wind om de laatste 5 mijl te varen. Dan arriveren we bij het steigertje en vinden daar een plekje. Er zijn veel meer boeien dan we dachten. Vijf blauwe SXK boeien, waarmee je niet naar de IMG_20180616_155635 (1)steiger kunt en nog wel 15-20 boeien naar de steiger (gratis voor leden). Het is een populaire plek, ook boten met kleine kinderen liggen er. Van alles wat.

Op het einde van de middag wisselt het aantal boten wat. Na het avondeten is er nog een intocht van ongeveer 20 boten, die meegedaan hebben aan een 24uurs-race single-handed. Dat wordt proppen, want zoveel plek is er helemaal niet. Toch lukt het en ligt iedereen uiteindelijk vast.

reacties