Norrtälje

Woensdag 13 juni

Gisteren dus besloten dat we niet meer noordelijk gaan, maar rustig richting Götakanaal. Ineens hebben we tijd genoeg en we gaan eerst nog naar de golfbaan in Väddö. Helaas vanwege competitie kunnen we pas in de middag golfen. Daar wachten we niet op, dus we fietsen weer terug. We pakken de brug 20180613_102051_2van 10 uur en van de andere kant zien we een bekende. Een Oostenrijkse boot, die we tussen Kalmar tot Borgholm meerdere keren tegengekomen waren. Eerst dachten we dat ze uit Letland kwamen, maar toen we ze gesproken hadden bleken ze uit Oostenrijk te komen. De vlaggen lijken erg op elkaar. Bij de tweede brugkomen we nog een bekende tegen, de Wijsneus van Haarlem ligt te wachten. Ook NVVK-lid en bekenden van Jules en Mieke. Na het smalle kanaaltje kunnen we een stukje zeilen, maar als we nog maar 1,5 knoop gaan, gaat toch de motor weer aan.

In Norrtälje is de gasthaven aan het park gelegen. Je kunt kiezen aan de kade in boxen of aan de steiger met boeien. We gaan aan de steiger liggen bij het restaurant. Achter ons ligt een boot, waarvan het luik openstaat en waarvan van alles kapot is. Het is niet helemaal pluis. We zien niemand op de boot. Even later komt de politie langs en vraagt of we iemand gezien hebben. Als de technische recherche gearriveerd is gaan ze aan boord kijken. Uiteindelijk nemen ze twee computers mee.

Het centrum van het stadje is wel aardig om te zien, er zijn van allerlei winkels en er loopt een riviertje (niet bevaarbaar) doorheen.

reacties