streep door Haparanda :-(

dinsdag 12 juni:

We liggen alweer de derde dag in Älmsta. De wind richting noorden is niet goed en omdat er geen scheren zijn is het vooral door kachelen op de momenten dat het weer meevalt.

Sebas staat vroeg op om zijn computer op te halen in Stockholm. Je kunt een IMG_20180613_080113dagkaart kopen voor OV voor 12,50 en daarmee kun je onbeperkt reizen binnen Stockholm gebied. Om bij het centrum te komen duurt twee uur enkele reis. Dat valt nog mee. Begin van de middag is ie al terug. Als de harddisk van de oude/kapotte overgezet is naar de nieuwe, dan werkt hij direct met alle software. Een meevallertje dat alle licenties gewoon blijven werken.

En nu moeten we nog een plan voor de komende dagen trekken. Gezien de olielekkage op de keerkoppeling, die ondanks een nieuwe oliekeerring, toch weer terug gekomen is en met de dag erger wordt, stellen we vast dat het niet verstandig is om door te varen naar Haparanda. Het zal steeds moeilijker worden om een monteur te vinden en vanuit de importeur/dealer van Craftsman marine, Drinkwaard, krijgen we weinig hulp. We zijn dan toch wel erg teleurgesteld in hun service

Elk nadeel heeft echter voordeel…we hebben zo meer tijd voor het Götakanaal en om dan eventueel het Limfjord in Denemarken te pakken en/of de kust boven Göteborg. Vandaag blijven we liggen en morgen gaan we dan maar weer richting zuiden. Hebben we een goede reden om nog eens terug te gaan.

reacties