Zweden here we come

zaterdag 19 mei:

s’ Ochtends als we waker worden krijgen we een berichtje van de Goelyo dat de koorts van Jules weer iets gestegen is en ze toch nog blijven liggen. Erg jammer, maar verstandig….gezondheid gaat natuurlijk voor. Wij gaan dan beginnen aan de oversteek naar Zweden. Rond 9:00 vertrekken we uit Klintholm. Naar een uurtje varen komen we bij de Klintholm Mons. Een erg mooie klif langs het uiterste puntje van Denemarken

IMG_20180519_095916

We varen gestaagd verder en kunnen de kliffen zelfs nog achter ons zien als we aan de overkant zijn (ca, 35 nm / 65 km verder). Op 2/3 van de oversteek moeten IMG_20180519_134913we eerst nog een shipinglane over….een soort snelweg voor de grote tankers. Als we oversteken is het erg druk en moeten we een paar keer flink van koers veranderen om niet te dichtbij te komen. Het is een uurtje goed opletten voordat we het ergste gehad hebben. Dan is AIS toch wel handig want dan kun je precies zien waar, hoe hard en welke koers ze varen. Je kunt ook nog zien wat en wanneer de korstte afstand is en of je dus eventueel op ramkoers ligt. En los dat wij ze zien, zien ze ons ook varen met dezelfde informatie over ons. Na bijna 8 uur varen zijn we eindelijk aan de overkant…in Zweden!

reacties