Rustdag met reparatie

donderdag 17 mei:

Als we s’ochtends wakker worden heeft Jules, de schipper van de Goelyo koorts. We wachten even af hoe het verloopt. De tocht die op de planning stond is een kort tochtje van maar 18 nm naar Klintholm, dus we kunnen ‘s middag eventueel ook nog prima vertrekken. De koorts neemt in de loop van de dag echter toe en we besluiten een dagje te blijven liggen. Ook wel even lekker na de vele mijlen die we de eerste week gevaren hebben (377 nm). Hopelijk gaat het morgen beter.

Inmiddels hebben we ook onze eerste reparatie te doen. De pomp van het toilet is gaan lekken en moet vervangen worden. Gelukkig kunnen we in het winkeltje waar ik ook moest zijn voor het tanken, een nieuwe bestellen. Hij zou er dan morgenochtend al zijn. Ben benieuwd. Verder wordt het een dagje van opruimen en de boot een beetje schoonmaken.

IMG_20180517_133220IMG_20180518_204440

Vrijdag 18 mei:

De koorts is nog verder gestegen en Jules en Mieke gaan eerst naar de dokter. Ze vermoeden dat het een blaasontsteking is en een antibiotica kuur nodig is. Eenmaal terug van de dokter bleek het vermoeden te kloppen. Het duurt echter even voordat de antibiotica aanslaat en aangezien de koorts nog verder is gaan stijgen blijft de Goelyo nog zeker een dag liggen. We weten echter niet hoe lang dit gaat duren en besluiten, nadat we de nieuwe pomp van het toilet gemonteerd hebben, toch alvast te vertrekken naar Klintholm. De komende 2 dagen is het erg goed weer om de oversteek naar Zweden te maken en daar willen we gebruik van maken. Anders kunnen we zo een extra week kwijt zijn met de huidige voorspellingen. Mocht het morgen alsnog veel beter gaan met Jules en ze al naar Klintholm kunnen komen, blijven we natuurlijk op ze wachten en gaan we zondag pas de oversteek naar Zweden maken. ‘s Avonds krijgen we nog whatsappje dat de koorts al flink gezakt is en ze morgen toch al verwachten te kunnen vertrekken naar Klintholm. Laten we het hopen!

reacties