Overvaren naar Lauwersoog

Vrijdag 4 mei – zondag 6 mei

Volgende week donderdag is het eindelijk zover en start onze 3de zeil sabbatical. Deze keer varen we met de Goelyo naar Haparanda, het uiterste noorden van de Botnische golf. Om bij goed weer een vliegende start te kunnen maken, varen we ons schip dit weekend alvast over naar Lauwersoog in de hoop dat we dan volgende week donderdag direct de Noordzee over kunnen steken naar Cuxhaven.

Zaterdag vertrekken we rond 10:00 uit de Deko marine haven in Lelystad richting Makkum. Er staat bijna geen wind, dus het wordt waarschijnlijk het hele weekend motoren :-(  Rond 16:00 komen we aan in Makkum en de Goely volgt om 20:00 s’avonds. De volgende dag varen we samen verder over het Wad naar Harlingen om de Staande Mast route te volgen door Leeuwarden naar het Lauwersmeer. In IMG_20180505_171729Leeuwarden wordt zaterdag echter het nationaal bevreidingsfeest gevierd, dus het is even spannend of we “normaal” door Leeuwarden heen komen. Gelukkig zijn alle bruggen gewoon benieuwd en het doet er gezellig. Wij moeten echter door en willen tot Dokkum komen. Eenmaal in Dokkum is het tijd voor de eerste borrel. De fles Champagne die Hilda van haar werk gekregen heeft gaat open

Zondag nog het laatste stukje varen en zijn rond 12:00 zijn we al in Lauwersoog. Onze spullen ruimen we op en de vader van Sebas komt ons halen. Het weekend is voorspoedig verlopen…nu maar hopen dat het komende donderdag goed weer is voor de oversteek over de Noordzee naar Cuxhaven.

reacties

Reageer