Winterklus – update 1

Dag 4 (5 uur): Het is vandaag redelijk goed weer (het is in ieder geval droog), dus we gaan weer verder. De 2 potten Starbrite zijn inmiddels omgewisseld voor een pot Interstrip AF. We beginnen eerst met de (glas)verfkrabber zonder de Interstrip. Met nieuwe mesjes gaat dat eigenlijk vrij eenvoudig. Met 2 uurtjes is de rest van het schip ook kaal tot op de rode “harde” laag. Maar eerst ook nog aan de slag met de kiel. Die hoeft eigenlijk niet helemaal kaal omdat die in 2013 bijna helemaal gedaan is tijdens de reparatie van de schade als gevold van een Finse rots. Een uurtje later is die ook redelijk kaal.

IMG_20171228_151542IMG_20171228_151550

Als laatste gaan we toch ook nog een keer met de Interstrip aan de slag om ook het grootste deel van de rode laag te verwijderen. Dit is ook nog een antifouling. Daaronder zit nog een witte, grijze en groen laag. De groen laag is een gelshield coating. De witte en grijze laag lijken nog een extra primer te zijn en wil ik laten zitten. Dit zijn namelijk harde lagen en zitten er erg strak op en zie geen reden om deze te verwijderen.

Aan het einde van de dag zijn we klaar met het vieste deel van de klus. Het kaal halen. Ik moet alleen nog onder de stempels aan de slag. Die moet ik een voor een doen.

reacties

Reageer