Weer op de (wadden) zee

dinsdag 14 juli – woensdag 15 juli – donderdag 16 juli:

Dinsdagochtend komt de monteur eerst de klusjes aan de motor afmaken. Hij monteert het hulprelais voor de startmotor, vervangt de ontluchtingsschroef die we in Finland in 2013 “tijdelijk” gemonteerd hadden voor een originele en IMG_20150714_170555vervangt nog een paar boutjes die wel aan vernieuwing toe waren. Rond 11:50 vertrekken we richting Kornwerderzand. Halverwege horen we via de Marifoon echter dat de bediening van de sluizen heel beperkt is en vanaf 22:00 gestremd is. Het zal er dan ook wel druk zijn en we hebben niet zo’n zin om lang te moeten wachten. We passen onze koers aan naar Den Oever en gaan daar wel door de sluis naar het Wad. Het is helaas alleen te laat met het tij om nog door te varen naar Texel. We blijven dan ook in de buitenhaven liggen. Kunnen we deze haven ook weer aftekenen.

IMG_20150715_192421Woensdagochtend staan we rustig op. Het is druilerig weer en een redelijk windje uit het zuiden. We hebben niet zo veel zin om tot het ideale vertrektijdstip (1,5 uur voor laag water Den Oever (15:46)) te wachten en aangezien er een redelijk windje staat, moet het prima lukken om het laatste stukje van de Bollen naar Oudeschild tegen de stroom in te varen. Om 10:30 vertrekken met een bakstagwindje. Het gaat lekker…alleen jammer dat het de hele tijd een beetje miezert. Na ruim 2 uur varen zijn we in de haven van Oudeschild en zoeken een ligplaats. Er is nog plek zat dus hebben zo een plekje gevonden. Tijd om het blog bij te werken. Hmmm het toetsenbord doet het niet meer. De USB dongel heeft het begeven. Ondanks dat we bij het stuurwiel een goede plotter hebben om mee te navigeren, is de boordcomputer toch ook wel handig om er bij te hebben. O.a. om ons blog bij te werken ;-). IMG_20150715_192448Donderdag willen we een stukje gaan fietsen op het eiland en voor vrijdag voorspellen ze harde wind. Dus zoals het er nu naar uit ziet blijven we zeker tot zaterdag liggen. Misschien kunnen we dan via de Coolblue shop een nieuwe bestellen en naar Texel laten sturen. Zou dat op tijd zijn? Dat zoeken we ff uit…en ja hoor…wordt gewoon de volgende dag bezorgt. Dus snel eentje bestellen.

Image3Donderdag pakken we de fietsen en doen een rondje over het zuidelijk deel van Texel. Door een natuurgebied en de duinen naar het strand aan de Noordzee. Een leuk tochtje van bij elkaar ca. 30 km. Als we weer terug aan boord zijn, is de Tour inmiddels begonnen en kan Sebastiaan deze bergetappe nog zien.

IMG_20150716_113645IMG_20150716_130159

reacties

Reageer