doorvaren naar Degerby

donderdag 25 juli – Slecht geslapen. De knal dreunt nog na. Vannacht is er ongeveer een glas water binnen gedruppeld. Dat lijkt mee te vallen. Maar we kunnen niets zonder de verzekering gesproken te hebben. Intussen wel geïnformeerd naar de dichtstbijzijnde kraan. Die is ongeveer 12 mijl verderop in Degerby. We weten ook dat hij sterk genoeg is om onze boot te liften.

DSCN0979Vanwege het tijdverschil kunnen we pas om half tien gaan bellen. Na het belletje is het wachten op een expert die ons terug gaat bellen. De expert is uiteindelijk van mening dat we zonder problemen kunnen verder varen naar de kraan in Degerby. De knop moet even om, want gisteren dachten we einde oefening. En nu kunnen we ineens weg. Een half uurtje later zijn we klaar en varen we uit. Het is nagenoeg windstil en de Elise en Goelyo varen achter ons aan. Onderweg hebben de nodige golven van grote ferry’s, die ons passeren. Maar het gaat goed. Geen extra water, rare geluiden of wat dan ook.

DSCN0982Als we in Degerby aankomen staat iemand ons op te wachten bij de werf. De Goelyo en Elise varen door naar Rödhamn. De man van de werf, Edwin, probeert ons gerust te stellen, als hij de binnenkant gezien heeft. De volgende ochtend zullen we omhoog getakeld gaan worden. Tot die tijd bijkomen van de schrik van gisteren en de toch wel spannende tocht vandaag. Even later zit de man in een klein bootje zijn fuiken leeg te halen. We krijgen twee vissen van hem om klaar te maken. Sebas lust geen vis, maar wil de vis wel schoonmaken. De vis hoeft alleen in zout water gekookt te worden en dan is hij klaar om gegeten te worden. Een welkome afleiding en de vis was heerlijk.

reacties

One Comment to “doorvaren naar Degerby”

  1. Nora 26 juli 2013 at 13:22 #

    Gelukkig zijn jullie heelhuids in de haven aangekomen ;-) Een lekker visje erbij en het is feest voor iedereen behalve Sebastiaan…. stukje kaas dan? ;-)
    Heel veel succes de komende dagen met de reparatie en het vervolg van jullie koers.
    Keep us posted and have FUN!!!!

    Gr. Nora


Reageer