help, op de rots bij Sottunga

woensdag 24 juli – We vertrekken zoals afgesproken. Het is een mooie dag en de wind is niet helemaal gaan liggen ‘s nachts. We kunnen nadat we de bocht om gaan richtring noordwest meteen een stuk zeilen. Daarna valt hij af en toe weg tot Korppoo en vanaf dan is er Bft 4/5. Het grootste stuk tot Sottunga is uiteindelijk prima bezeilbaar en dat is lekker als je een tocht van 55 mijl maakt.

In de haven van Sottunga is het vol, alleen hekanker kan eventueel nog. We besluiten om naar de ankerplaats te gaan. We willen de haven aan de westkant verlaten. Afgeleid door een ferry, die net binnenkomt letten we niet goed op. En we varen met een knoop of 5 (denken we) tegen een rots. Daar blijven we een paar minuten op vast zitten tot de golven van de ferry ons bereiken en we losraken. Help, we zijn lichtelijk in paniek want de knal was enorm hard. Zo snel als we kunnen ( de motor loopt)  gaan we terug naar de haven en parkeren de boot bij het tankstation. We lekken op een paar kielbouten,maar niet dat het heel hard binnenloopt, het druppelt  We liggen op een veilige plek in de haven en kunnen morgen pas weer verder kijken hoe we het schip uit het water gaan krijgen. In de haven zijn geen voorzieningen hiervoor. Wordt vervolgd.

Zoals ze hier in Finland zeggen je hebt mensen die op een rots zijn gevaren en mensen die nóg op een rots moeten gaan gevaren.

reacties

2 Comments to “help, op de rots bij Sottunga”

  1. Marijn en Catherine 26 juli 2013 at 10:44 #

    Shit! we duimen op een goede afloop voor jullie! succes

  2. dominique 26 juli 2013 at 10:46 #

    Oeps………… wij hopen heel erg dat dit goed gaat aflopen en jullie je reis kunnen vervolgen….


Reageer