ankeren bij Norrfladan

dinsdag 23 juli – Vandaag wordt het weer zomer. Na een koude dag gisteren en eergisteren gaat het weer vandaag naar zonnig en warm. We hopen op goed zeilweer. De wind blijft uit het noorden komen, maar of het noordwest of noordoost wordt is moeilijk te voorspellen.

We vertrekken samen met de Goelyo en willen uitkomen bij de ankerplaats Norrfladan, 4 mijl noordelijk van Kasnäs. Als we de hoek omgaan bij Hanko staat er Bft 5 en we halen het eigenlijk net niet / net wel om goed te zeilen. Pas na 10 mijl gaat het beter en dan kunnen we de route prima bezeilen tot 3 mijl voor bestemming.

DSCN0963De ankerplek is ruim. Er liggen al meerdere boten, maar er is plaats genoeg. Voor morgen staat een tocht van 55 mijl in de planning. Met de Goelyo spreken we af om zes uur op te staan. Dan moeten we volgens het weerbericht redelijke wind houden. Afwachten wel, want als ze er naast zitten wordt het veel motoren.

reacties

Reageer