nieuw filter in Hanko

zondag 21 juli / maandag 22 juli – Zondag staan we extra vroeg op om naar Hanko te gaan. DSC04003Dan hebben we het minst ‘last’ van de wind. De eerste 5 mijl hebben we nog wel wat aan de wind, maar de laatste 10 krijgen we de wind van voren. Omdat het nog vroeg in de ochtend, is het wel heel koud, die wind.

In Hanko vinden we een mooi plekje met de kop in de wind. Jules en Mieke van de Goelyo staan ons al op te wachten. Zij zijn blijven liggen vanwege de noordwestenwind. Hanko is niet bijzonder, het ligt strategisch en de haven is vrij groot. Je kunt wel weer alle voorraden aanvullen. Verder is het niet echt een aanrader. We zijn ook niet in de verleiding gekomen om foto’s te maken.

Maandag blijven we zeker liggen, want dat is ongeveer de slechtste dag wat wind betreft. Vanaf dinsdag gaat de wind wat draaien en zal ook gaan afnemen. We willen vrijdag in Zweden zijn. Hopen dat het gaat lukken. Daarvoor hebben we wel een goed werkende motor nodig, en dat doet ie nog steeds niet. In het filter zit weer extra lucht en het lukt niet om dat op te lossen. Sebas gaat met Jules ‘s maandags op zoek naar een nieuwe filterhuis en het geluk wil dat hij in Hanko het filter kan kopen dat hij graag wil. In Helsinki was het niet gelukt. Een Racor filter, maar dan met een Volvo Penta sticker er op.  Het is redelijk snel gemonteerd en na anderhalf uur stationair draaien zit er nog geen luchtbelletje in. Dat geeft wel weer hoop.

reacties

Reageer