mooie zeildag naar Predium, Järno

zaterdag 20 juli – We vertrekken vroeg richting Hanko. Waar we precies gaan eindigen weten we niet, we hebben meerder opties. Waarschijnlijk niet in Hanko.

DSCN0955We pakken uiteindelijk de buitenom route, omdat wat wind betreft deze goed te bezeilen is. Het is lekker weer met het zonnetje erbij veel warmer dan we gedacht hadden. Het zeilpak hadden we uit kunnen laten.

Geen golven met Bft 4 en vooral de vlagen in Bft 5 leverde bijna een nieuw snelheidsrecord van de boot op. We halen een max van 8,3 knopen (record is 8,4). Een mooie zeildag!

In Predium zijn maar 8 gastenplaatsen en het is niet druk. Het ligt aan het vaste land en je hebt alle voorzieningen. Het winkeltje is wel vrij prijzig en de douche is even zoeken. We krijgen een route uitgelegd, die niet helemaal bleek te kloppen. Je hebt meerdere saunahuisjes met douche aan zee. We moesten de tweede hebben, maar zijn uiteindelijk in de derde terechtgekomen. Die was open en we hebben lekker kunnen douchen. Maar op de terugweg, toen we de short cut namen, zagen we dat we de verkeerde te pakken hadden. Oeps!  In het restaurant kun je voor niet te veel goed eenvoudig eten krijgen.

reacties

Reageer