naar Älgsjö, Elisaari

donderdag 18 juli – We gaan vandaag naar Elisaari. De haven hebben we op de heenweg gemist. Vanaf de route moet je anderhalve mijl een geul in en dan kom je bij een langgerekte zeer beschutte haven uit. Erg mooi is ons gezegd.

DSC03987We kunnen weer het grootste deel bezeilen op het laatste stuk na, de wind komt dan pal van voren. We varen eerst door tot de Barösund, Orslandet om te tanken. En varen daarna weer terug de geul in. We zijn toch lekker vroeg vandaag. En het is inderdaad een  mooie plek om te liggen.

Na ons komen nog drie Nederlandse boten de haven in en we hebben een borrel op de Elise. We horen dat één van de boten van de groep in Tallinn op een rots is gevaren en dat ze niet meer verder kunnen. Bij de kiel druppelt water binnen. Dat is flink balen.

Het weerbericht is erg ongunstig voor de komende dagen wat wind betreft. Bij de Aland eilanden staat elke dag minimaal windkracht 6/7 en dat geldt ook voor de oversteek naar Zweden. Dat is minder leuk. Pas dinsdag wordt het weer rustiger. Morgen blijven we waarschijnlijk nog liggen. Haast maken lijkt zinloos. Bovendien komt er morgenvroeg mogelijk regen.

reacties

Reageer