korte tocht naar Porkala

woensdag 17 juli – De wind is redelijk gunstig vandaag en er is ook veel meer zon. Beter dan we eerst dachten. Rond de  middag besluiten we toch  te vertrekken.

DSCN0945Op  het water van Helsinki zijn veel tall ships. Het hele weekend zijn er tall ship races rond Helsinki. Ook een aantal Nederlandse tall ships zijn aanwezig.

De wind is erg vlagerig onderweg, dat resulteert in snel heden variërend van 2,5 knoop tot 7 knopen. Het grootste deel kunnen we zeilen tot 6 mijl voor bestemming. De wind komt pal van voren en als we de smallere geul indraaien is het helemaal gebeurt.

DSCN0948Als we in Porkala aankomen ligt de gastensteiger al vol. We gaan ondanks het bordje private liggen op een vrije plaats en hopen maar dat de eigenaar niet terug komt. De avondzon is nog lekker warm en vanuit de kuip kunnen we naar  een jazzbandje luisteren, dat op de wal speelt.

reacties

Reageer