bezoek bij de consul en Peterhof

maandag 8 juli – dinsdag 9 juli: Voor maandagmiddag staat een bezoek aan het Nederlandse Consulaat in St. Petersburg op de agenda. DSCN0835We worden om 16:00 verwacht en hebben de hele dag verder voor ons zelf. We staan rustig op en doen ‘s ochtends nog de laatste boodschappen voor vertrek van woensdag. ‘s Middags gaan we eerst nog even de stad in om een, voor Russische begrippen, mega warenhuis / winkelcomplex te bezichtigen in een heel statig oud pand. We lopen een half uurtje door het gebouw en hebben het dan wel gezien en gaan naar het Consulaat. We krijgen een toespraak en aansluitend een borrel. De ontvangst is goed verzorgd.

DSCN0845Dinsdag is al weer onze laatste dag in St. Petersburg. En eigenlijk hebben we beide ook wel weer zin om terug te gaan. Je hebt hier echt het gevoel dat je continu in de gaten gehouden wordt (wat in de haven overigens ook zeker zo is). Op de laatste dag gaan we nog naar de rode metrolijn die hele mooie statige metrostations heeft. Met name het station Avtovo. Vanaf dit station lopen tevens shuttlebusjes naar Peterhof. Een zomerpaleis van Peter de Grote dat ca. 25 km buiten St. Petersburg ligt, dat bekend is vanwege de mooie tuinen. De busjes lopen af en aan en we stappen in ervan uitgaande dat we goed zitten. Wat ons opvalt is dat de mensen over het algemeen pas betalen als het busje al rijdt. Degene die achterin zitten geven het geld aan de persoon die voor hem zit en die geeft het dan ook weer door naar voren. Totdat het geld bij de chauffeur is. Het wisselgeld gaat vervolgens omgekeerd weer terug naar achteren. Erg grappig om te zien.

DSCN0866De tuinen van Peterhof zijn erg mooi en het staat vol met fonteinen. Meer dan 100…en dat alleen maar om te kunnen zeggen dat het er meer dan 100 zijn en opnieuw veel goud dat er blinkt. Wel erg kenmerkend voor alles wat we hier in Rusland gezien hebben. Het draait hier heel erg om te laten zien wat je allemaal voor moois hebt

reacties

Reageer